top of page

Ustalara saygı: Meslekte 50 Yıl Onur Günü Töreni

Ankara Ünivesitesi İletişim Fakültesi Mezunları Vakfı’ nın artık geleneksel bir kutlama gününe getirdiği, İletişim alanlarına giren mesleklerin kökleşmesine katkılarıyla 50 yılı geride bırakan ustalar için düzenlenen “Meslekte 50 Yıl Onur Günü Töreni”, bu yıl 22 Mayıs 2009 Cuma günü gerçekleştirilecek.

Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü öğrencilerinin, 2000 yılında bazı gazetecilere yönelik düzenlediği mütevazı bir etkinlik,  bu törenin ilk adımını oluşturmuştur.

İletişim Fakültesi Mezunları Vakfı İLEV, 2003 yılında itibaren de bu etkinliğe ev sahipliği yaparak, bazı kurumlara da örnek teşkil etme gururu taşımaktadır.

Meslekte 50 Yıl Onur Günü, temelde ustaları onurlandırmak, iletişim alanına giren mesleklerin kökleşmesine, yaygınlaşmasına katkıda bulunanlara yıllar sonra da olsa vefa borcunu ödemek amacıyla düzenlenen bir kutlama günüdür. 

Bu törenle, İletişim Fakültesi’nin çeşitli atölyelerinde ve ünitelerinde yaptıkları çalışmalarla üstün çaba gösteren öğrenciler de kendileri için hazırlanan ”Öğrenci Emek Ödülleri”ni, ustaların da yer aldığı aynı sahnede alacaklardır.

Ustalar için düzenlenen bu tören, eski ve yeni kuşakların bir araya gelmesi açısından büyük önem taşıdığı kadar, iletişim mesleğine yönelik duyarlılığın ve ilginin arttırılması, mevcut işbirliklerinin sürdürülmesi açısından da büyük önem taşımaktadır.

İletişime gönül ve emek vermiş, mezunlarımızı ve tüm dostlarımızı Meslekte 50 Yıl Onur Günü Töreni’ne davet ediyorum.

bottom of page