top of page

Semeni Hazırlamak-3

Hatırlayacaksınız ilk iki yazımı. 27 Şubat günü Buğday,Çavdar ve Arpa tohumlarını ayrı ayrı saksılara dikmiş, çimlemelerini sizlerle paylaşmıştım.

Ve bugün 5 Mart 2011 günü sabahında yeni bir canlanmayı gözlemledim.Arpa ve çavdar  tohumları çimlenmiş. Hatta nerdeyse yarım santimden fazla bile boylarını uzatmışlar. Ama buğday? Buğday da ise bir çimlenme ve canlanma işaretleri henüz yok. Ancak, toprağının üstüne düşürmüş olduğum 2-3 buğday danesi de toprak üzerinde canlanmış durumda. Muhtemel ki, buğdayın üstüne döktüğüm topraklar kısmen fazla gelmiş olabilir. Ya da buğday böyledir.

Ama niçin bugün?

Düşününce aradaki ilişkileri bağlamak mümkün. Tohumların ekildiği gün hatırlayacaksınız, Cemre’nin suya düştüğüne inandığımız 27 Şubat Günü idi. Bu gün ise 3’üncü Cemre’nin Toprağa düştüğü gün olan 5 Mart. Bir cemreden bir cemreye canlandı tohumlar, çimlendiler. Fevkalade bir şey değil mi?

Hayatı cemrelere bağlamak, cemrelerle hayat sürmek.

Nevruz’a ise 16 gün var; o güne kadar umuyorum boyları çoktan semeni boyuna erişmiş olacaktır.

Son Yazılar

Hepsini Gör

Bahar mı Geldi?

Doğanın kendi döngüsü içinde zaman ilerliyor. Bakmayın siz, kışın kış olmadığına. Yağmadığına, gürlemediğine. Kışın çoğalmadığına bakmayın. Olsaydı, çoğalsaydı  bile hükmü bitmişti bugün. En uzun gece

Semeniler Göğerdi

Bu yılın semenisini hazırlamaya 27 Şubat’ta başlamıştım hatırlayacaksınız. Hani İkinci Cemre’nin suya düştüğü gün. Bu gün ise 5 Mart; Cemrelerin üçüncüsü toprakta. Ve ilk filizler toprağı deldi bugün.

bottom of page