top of page

Bahar mı Geldi?

Doğanın kendi döngüsü içinde zaman ilerliyor. Bakmayın siz, kışın kış olmadığına. Yağmadığına, gürlemediğine. Kışın çoğalmadığına bakmayın. Olsaydı, çoğalsaydı  bile hükmü bitmişti bugün.

En uzun gecelerin vaktinden geldik bugünlere. Gün gün saydık her gün; 75 gün geçirdik. İçine Erbain’i de kattık, Hamsin’i de. Cemreleri tükettik tek tek.

Yağmur yağmasaydı da    bahardı bugün.

Erik ağaçları yağmuru gözlemez ki? Toprağı kokar ağaç, toprakla açar.

Bahar geldi çocuklar, gökyüzünü izleyin hemen.

Eğer Hacı Leylekler göründüyse semalarımızda, bahar geldi çocuklar. Bahar geldi.

Ardından bir kaç kelebek uçuverecek önünde. Ya da bir daldan havalanacak, narin ve taptaze. Rengarenk. İşte bahar rengi onlar. İşte bahar onlar. Sonra, en genç salyangozlar sana rehber olacak baharın toprağı adına.Islak izler bırakacak geriye.

İlk kelebek, ilk leyleğin gölgesini takip edecek yosun kokulu havalarda. Ve bir kaç salyangoz, ilk adımı atacak onların yanında.

İşte bahar. İşte bahar geldi.

Not: Bazı halk takvimlerimize göre, bugün ülkemizin sıcak bölgelerinde ilk Leylek Göçlerinin görülmesi beklenmektedir. Bu yazı, bu beklentimiz üzerine kaleme alınmıştır.

Son Yazılar

Hepsini Gör

Semeniler Göğerdi

Bu yılın semenisini hazırlamaya 27 Şubat’ta başlamıştım hatırlayacaksınız. Hani İkinci Cemre’nin suya düştüğü gün. Bu gün ise 5 Mart; Cemrelerin üçüncüsü toprakta. Ve ilk filizler toprağı deldi bugün.

27 Şubat, Semeni Zamanı

Şu ” gücücük” Şubat yok mu, iki cemreyi barındırır içinde. Bakınca öyle kocamandır yani. Cemre’den yer almak kolay mı sanırsınız? Ya da Cemre olmak! Bahara can vermek. Bahara yol olmak. Bahara can olm

bottom of page