top of page

ODTÜ Vişnelik Tesislerinde Köy Enstitüleri Sergisi Açıldı


ODTÜ Vişnelik Tesislerinde Köy Enstitüleri Sergisi Açıldı


ODTÜ Mezunları Derneği Vişnelik Tesislerinde güzel çalışmalar sürüyor. Derneğin İsmail Hakkı Tonguç Belgeliği Vakfı, Yeni Kuşak Köy Enstitüleri Derneği…


ODTÜ Mezunları Derneği Vişnelik Tesislerinde güzel çalışmalar sürüyor.

Derneğin İsmail Hakkı Tonguç Belgeliği Vakfı, Yeni Kuşak Köy Enstitüleri Derneği ve Köy Enstitüleri ve Çağdaş Eğitim Vakfı ile ortaklaşa düzenlediği Köy Enstitüleri Sergisi 3 Ekim 2017’de, ODTÜ Vişnelik Tesislerinde açıldı.

Sergide köy enstitüleriyle ilgili diplomalardan örnekler, tarihsel fotoğraflar, enstitülerde yetişen tanınmış yazarların kitaplarından örnekler ve birçok belge, nesne ekin insanlarına sunuluyor. Köy Enstitülerinin kurucusu İsmail Hakkı Tonguç’un, sergideki fotoğrafların da çekildiği fotoğraf makinesinin fotoğrafı da sergide ilgi çekiyor.

Serdar Bozkurt’un öncülüğünde düzenlenen serginin açılışının ardından yapılan ve Haldun Cezayirlioğlu’nun yönettiği toplantıda İsmail Hakkı Tonguç Belgeliği Vakfı Başkanı Işık Kansu ile yine aynı Vakıf Yönetim Kurulu Üyesi Gülin Onat Bayır konuştular, yapılan çalışmalarla ilgili bilgi verdiler. Toplantıya katılanlar düşüncelerini açıkladılar. Köy enstitüleri üzerine bir de belgesel izlendi.

ODTÜ Mezunları Derneğince 28 Ekim 2017’de, Yenimahalle Belediyesi Nâzım Hikmet Kültür Merkezinde, Mahmut Makal, Abdullah Özkucur, Işık Kansu ile Erdal Atıcı’nın konuşacağı; halk oyunları ve halk müziği dinletisinin sunulacağı etkinlik yapılacak.

telgrafhanesanat.org

bottom of page