top of page

Anneler Günü


Anne: Ekmek  arası peynir tadı.

 Ekmek arası peynir tadı alıyorsanız o an ve elinizde de bir bardak demli çay var ise; annenizin evinizdesinizdir. Asla ve asla sevgilinin evinde değilsinizdir. Sevdiğiniz kadının  evinde ya da kendi evinizde  de değilsinizdir.

 Bir çorba kokusu var ise odada naneli, baharatlı, önünüzde duran  o çorbayı da arzuladığınız şekilde içebiliyorsanız eğer, emin olun ki annenizin evinizdesinizdir. Başka yerde değil.

 Her daim elinizi attığınızda, o kasenin içinde kurumuş, bayatlamış da olsa bir kurabiye bulabiliyorsanız bilin ki annenizin evinizdesinizdir. O ev  sizindir.

 Bir kuru ekmek, salçaya bandırılmış bir kızarmış küçük somun elinizde ise siz ayakta iken, burası ana evidir.

 Akşamdan kalmış bir tabak yemek var ise ocağın hemen üstünde, üstü de örtülü olsa bile içindekini tahmin ediyorsanız eğer, siz annenizdesinizdir.

 İçtiğiniz çay,  bardaklarıyla da bir başka anlam ifade ediyorsa siz annenizdesinizdir.

 O ekmek arasına atılıveren kuru köftenin tadını yine almışsanız, annenizdesinizdir, şaşırmayın.

 Tam kalkacağınız anda ,“ artık eve gideyim” dediğiniz esnada, elinize uzatılan bir kase muhallebi olur ise eğer, artık emin olun ki, annenizdesinizdir.

 Eğer tüm bunları hala yapma şansınız var ise, anneniz sizi beklemektedir.

 Eğer bunları yapmayalı epey olmuş ise, bugün annenizin günüdür.

 Bugün o çorbaların, kurabiyelerin,salçalı ekmeklerin yapılıp, istenildiği gibi yenilebilen o evin muhterem sahibesi olan, annelerimizin günüdür.

 Bana ekmeği,çayı,  kurabiyeyi, çorbayı, salçayı, dometesi, biberi sevdiren anam başta olmak üzere, evlatlarına “ ye de nasıl yersen ye” diyen tüm annelere; “Şükran”  borçluyuz.

 Ekmeğimize peynir tadı olan analarımıza hayat borçluyuz.

 Ekmeğimizin yanında çayımız olan analara devran borçluyuz.

 Aslında bayağı borçluyuz!

bottom of page