top of page

Memleket Hastanelerinde Hekim, Hemşire ve Hastalar


Yine bir “Memleket” zamanı. Yine memlekete ait bazı fotoğraflar görücüye çıkıyor. Hastane, hekim, hemşire, hasta, hasta bakıcı, laboratuvar mekanlı siyah/beyaz fotoğraflardan oluşan koleksiyonumuz, yeni bir sergi süreci başlatıyor.

ODTÜ Mezunlar Derneği Koleksiyon Kulübü tarafından organize edilen bir etkinlik çerçevesinde, fotoğraflarımızdan ve çok sayıda  basılı dokümandan oluşan koleksiyonumuzun sergisi, 7-18 Nisan 2015 tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Sergi konseptimiz, mevcut fotoğraflarımızdan yapılan bir seçme sonucunda oluşturuldu: Memleket Hastanelerinde Hekim, Hemşire ve Hastalar.

Bu sergiye ilk kez koleksiyonumuz kapsamında yer alan  basılı dokümanlar da eşlik edecek. Bir çoğu 1940-1950 yıllları arasında Tıp Fakültelerinde kullanılmış kitaplar, toplum aydınlanması için neşrolunmuş broşürler ve afişler.

Sergi’nin açılışı, 7 Nisan 2015 günü saat 18.30 gerçekleştirilecek ve bu esnada tarafımdan sergi konseptini içeren nitelikte bir sunum gerçekleştirilecektir. Ülkemizin ” Memleket Hastanesi” söylemlerinin tarihi gelişimini içeren sunum, 9 Nisan 2015 Tarihinden itibaren  de sitemizden yayımlanacaktır.

ODTÜ Mezunlar Derneği’nin Balgat Vişnelik Tesislerinde yer alan sergi, açık olduğu tarihler itibariyle 10 gün boyunca,  mesai saatleri içinde ziyaret edilebilecektir.

Bilindiği gibi, değişik konseptler dahilinde hazırlanmakla birlikte koleksiyonumuz ana teması içinden düzenlenen bu tür sergilerimiz, daha önceki tarihlerde Ankara’da 3 ayrı mekan ve Antalya’da 1 mekan olmak üzere toplamda 4 defa düzenlenmişti.

bottom of page