top of page

Ankara Şehir Anıt ve Heykelleri ile birlikte çekilen fotoğraflar


Ankara kale Festivali kapsamında açtığımız Ankara Şehir Anıt ve Heykelleri konulu Fotoğraf Sergisi ve bu esnada gerçekleştirdiğimiz sunum sonrası ziyaretçilerimizle yaptığımız sohbetler Ankara Kültürü konsunda başka bir dinamiği hayata geçirecek gibi gözüküyor.

Sunumumuzu  ve sergimizi izleyen ziyaretçilerimiz ellerinde çok sayıda, anıt ve heykeller önünde çektirmiş oldukları fotoğraflar olduğunu belirtti. Üstelik bu fotoğraflar Ankara şehir anıt ve heykelleri  yanında olanlar. Üstelik de eski yılların güzelliklerini, sadeliklerini,sıcaklıklarını yansıtır türlerden.

Bu fikir bir kaç kişi tarafından da paylaşılınca, ortaya ” heykeller ve anıtlar önünde çekilen fotoğrafların” toplanması ve derlenmesi ve pek tabii ki sergilenmesi projesi gündeme getirildi.

Evlerimizin, odalarımızın bir köşesinde saklı duran albümlerde yer alan Ankara Heykel ve Anıtlarıyla çektirdiğimiz fotoğraflarımızın, bir kez daha gün-güneş görmesi kararı verildi.

Bu projeyi hayata geçirmek, fotoğrafları bulup buluşturmak, sahiplerinden alıp toplamak ve nihayetinde bir fotoğraf sergisine dönüştürmek de bizim görevimiz oldu.

Projenin ilk duyurusu bugün başlatılmış olmaktadır. 

Elinizdeki siyah-beyaz baskılı Ankara Şehir Anıt ve Heykelleriyle birlikte çekilmiş fotoğraflarınızın biraraya  getirilmesi önem taşımaktadır. Projeye destek veren, fotoğraflarının açılacak bir sergide yayınlanmasını kabul eden Ankaralı hemşehrilerimizin bize ulaşması önem taşımaktadır.

Haldun Cezayirlioğlu

bottom of page