top of page

Ankara Dergisi

( Ankara Milli Eğitim Müdürlüğü’nün yayınladığı Ankara Dergisi için yazılan bir tanıtım yazısından alıntı)


Ankara İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yayımlanan ve her sayısı farklı bir temada hazırlanan Ankara dergisinin Temmuz ayında çıkan 67. sayısı tamamen Ankara yazılarına ayrıldı.

Ankara adının kökeninden Ankara’nın kardeş kentlerine, başkentimizin tarihinden, gezilecek görülecek yerlerine, öncü kültür sanat kurumlarından festivallerine, seyahatnamelerdeki Ankara yazılarından Ankara şiirlerine kadar her yönüyle doyurucu bir Ankara derlemesi olan Ankara özel sayısının yazarları arasında Prof. Dr. Önder Şenyapılı, Dr. Meral Dinçer, Necati Kazancı, Haluk Sargın, Ömer Türkoğlu, H. İbrahim Uçak, Haldun Cezayirlioğlu ve Savaş Sönmez gibi birçok önemli Ankara araştırmacısı ve Murat Özsoy, Eser Saka, Belkıs Ceyla Çetinsoy ve Timur Özkan gibi bazı gezi yazarları da bulunuyor. Bunlardan başka, Ankara Kulübü Başkanı Dr. Metin Özaslan, Düş Hekimi Yalçın Ergir gibi Ankaralıların iyi tanıdığı bazı isimler de yazılarıyla dergiye destek verdiler.

Derginin bir belgesel niteliğindeki sayfaları arasında; kendi el yazılarıyla M. Rauf İnan’ın bir Ankara anısı ile Osman Numan Baranus’un bir Ankara şiirinin yanısıra Turgut Özal, Süleyman Demirel, Ahmet Necdet Sezer ve Abdullah Gül’ün Anıtkabir özel defterindeki kendi el yazılarıyla 29 Ekim veya 19 Mesajları dikkat çekiyor.

Tamamı Ankara temalı 50 kadar başlık arasında; “Ankara Mutfağı”, “Ankara Fokloru”, “Ankara Çiğdemi”, “Ankara Kedisi” vb her yerde bulamayacağımız özel yazılar ve kapsamlı bir “Ankara kitapları literatürü” de yer alıyor.

Söz konusu dergi piyasada satılmıyor, 5 bin adet basılıyor ve Ankara’daki tüm okullara gönderiliyor, isteyenler Beşevler’deki İl Milli Eğitim Müdürlüğü binasından ücretsiz olarak dergi alabiliyor.

bottom of page