Bu bölümümüzün ilginç yayınları arasında baskısı Ankara’da yapılan bir dergi yer almaktadır. Dönemin kültürel ortamı içinde başka bir renk ifade eden TIRPAN Dergisi’nin piyasada pek bilindik olmamasına rağmen 24 sayıya kadar çıkabilmesi önemini ortaya koymaktadır.
Ne yazık ki, yazar ve idari kadrosunda bile söz konusu Derginin bütün sayılarının bulunmaması üzüntü vericidir.Koleksiyonerlerin elinde bulunan değişik sayıların takas ve değişimleriyle tam bir koleksiyon takımı oluşturmak mümkün olabilecektir..
AYRIK OTLARINA KARŞI TIRPAN
AYLIK MİZAH DERGİSİ:
Sahipliğini Yağmur Basın Yayın adına Ahmet EFİLTİ’nin, Genel Yayın Yönetmenliğini ise Necdet KURU’nun yaptığı TIRPAN Aylık Mizah Dergisi ilk sayısını Mart 1992 tarihinde yayımlar. İlk ve ikinci sayısını 1. hamur kâğıtla piyasaya sunan Dergi, 3’üncü sayıdan itibaren kâğıt niteliğini değiştirmiştir.

Değişik sebeplerle düzenli yayın hayatını sürdürememiş, zaman zaman da iki sayıyı birden çıkarmış olan Dergi 24’üncü sayısının ardından yayın hayatına son vermiştir.

( HC Koleksiyon, 05.10.001)