top of page

Antalya- Aksu Köy Enstitüsü’nden Haberler


Binalara kullanmak üzre ( 40 ton kireç yaktık; ikinci (40) tonluk kireç ocağı yapılmış, iki gün sonra da yakılacak.

Güreş için lazım olan malzemelerde poturların kılı, kendi keçilerimizden alınarak kız arkadaşlar tarafından eğrildi ve erkek arkadaşlar tarafından da örüldü.

Dördüncü sınıf yakın köylere, köy tetkiki ve Enstitümüzü tanıtmak gibi gayelerle geziye çıkacağından onlara birer kat elbise ve birer çift potin verilmiştir.

Geçen seneden dikilmiş olan armut fidanları öğretmenlerimizden başta ( Halil Öztürk) olduğu halde bir öğrenci kümesi tarafından aşılanmıştır.

Enstitümüzün su ihtiyacını bol bol karşılamak için yakınımızda bulunan çeşmenin kaynağına harçtan, içi çimento ile sıvanmış kazan yapıldı ve su düzeyi yükseltilerek demir boru ile Enstitüye getirilmeye çalışılıyor.

Enstitümüzdeki ziraate ve diğer sanatlara ait olan aletlerin daha kullanışlı olmaları için gereken tedbirler alınarak eksikleri, bozukları giderilmiş, mevsim dolayısıyla ziraat faaliyetlerine hız verilmiştir. Baklalarımız çiçektedir, on güne kadar taze bakla yemek nasip olacak.

1942 senesinde dikilen portakal, limon, mandalina ve ( ağaç kavunu) altın toplar bu sene ilk defa olarak bol meyve vermiştir. Mütedavil Sermayenin kayıtlarına göre ( 2000) adet ağaç kavunu alınmıştır.

Enstitümüzü kendi müessesesi sayan Antalya’nın  sayın Valisi ( Haşim İşcan) her ay olduğu gibi bu ay da dört defa okula gelerek öğrenci ve öğretmenlerimizle konuşarak ihtiyaçları tesbit etmiş, evvelden beri esirgemedikleri yardımlarını her sahada bol bol göstermişlerdir.

Köy Enstitüleri Dergisi-1945

댓글


bottom of page