top of page

4 Ağustos 1984


Ahmet Birim Cezayirlioğlu


Hayatta yaşanacak kaç çeşit sevinç olabilir ki? Hani çıldırasıya sevindiğiniz anlar? Ya da normal bir insan, bunların kaçını yaşar? Yaşayabilir?

İşte o günlerden biridir 4 Ağustos 1984. Bir cumartesi günüdür. Sıcak, bunaltıcı bir gündür.Ankara Cebeci Stadyumunda GS’nin bir maçı vardır.

Bedenen maçta iseniz de, aklınız oraya çok uzak olmayan bir mekandadır.

Goller birbiri ardına gelmektedir; lakin hiçbirine sevinç çığlıkları atılmamaktadır. Sevinç dakikalar sonrası gelecek bir doğuma saklanmaktadır.


4 Ağustos 1984, bugün 27 yaşını geride bırakan Ahmet Birim’in doğum günüdür. Hayata atıldığı gündür. Hayata başladığı gündür.

Kimbilir Belgrad’ın hangi mekanlarında 27’inci yaş günü kutlanacaktır. Kimbilir nasıl sevinç çığlıkları atılacaktır bu yaşta!  Bu yaş, hani benim de baba olduğum yaş olarak düşünülürse 27’inci yaş, kimbilir nelere gebe olacaktır. Neler hazırlayacaktır.


Şansı hep yanında olsun! Nice yıllar olsun..

bottom of page